Smeertechniek

Met smeertechniek zorgt u ervoor dat de wrijving vermindert en dat bewegende machineonderdelen soepel langs elkaar kunnen glijden. Een automatisch smeersysteem heeft vele voordelen in vergelijking met handmatige smering. Ontdek hoe het resulteert in een langere levensduur van de apparatuur, minder slijtage en lagere onderhoudsfacturen.

Smering is een cruciaal element in de efficiëntie en levensduurverwachting van roterende apparatuur. Meer dan 50% van de lagerschades het gevolg van onjuiste smering. Het selecteren van de juiste smeertechniek kan helpen om voortijdige lager defecten te verminderen en de machine uptime, productiviteit en energie-efficiëntie te verhogen.

Verschillende soorten smering 

Smering kan handmatig of automatisch worden uitgevoerd. Een korte uitleg;

Handmatige smering

Handmatige smering vereist de tussenkomst van een technicus met een vetspuit of een soortgelijk traditioneel smeertoestel. Deze smeermethode heeft nogal wat tekortkomingen, zoals een langere machinestilstand, hoge onderhoudskosten en een inconsistente smering (te veel, te weinig of niet vaak genoeg). Lees alles over de tekortkomingen van handmatige smering in het artikel De valkuilen van handmatige smering.

Automatische smering

Een automatisch smeersysteem is een systeem dat uw apparatuur voorziet van de juiste hoeveelheid smeermiddel op het juiste moment en op de juiste plaats - meestal terwijl de machine in bedrijf is. Het vervangt een conventioneel smeersysteem en resulteert in een langere levensduur van de apparatuur, minder slijtage en lagere onderhoudsfacturen. Ontdek alle voordelen van automatische smering in het artikel 7 belangrijke voordelen van automatische smering.

Waarom is Smeertechniek belangrijk?

  • Het verminderen van wrijving door het creëren van een film tussen twee oppervlakken
  • Voorkomen van machine slijtage
  • Bescherming tegen corrosie
  • Koelen door warmte van oppervlakken af te voeren
  • Zorgt voor afdichting
  • Reinigen door verontreinigende deeltjes naar filters te transporteren

Alle onderdelen voor de Smeertechniek

Ancotech Smeertechniek beschikt over een breed aanbod aan aansluit componenten en koppelingen die gebruikt worden in automatische of handmatige centrale smeersystemen.

Zo vindt u bij ons;

Smeernippels

Snijringkoppelingen

Smeernippelblokken

Push-in koppelingen

Hogedrukslangen en leidingen

Verloopkoppelingen en adapters

Manometers

 

Plaatst u uw bestelling voor 15.30 bij Ancotech, dan heeft u het de volgende dag nog in huis.

 

Ancotech Smeertechniek service en advies

Bestel uw gewenste artikelen direct in onze webshop, dan zorgen wij er persoonlijk voor dat deze artikelen snel aan u geleverd worden. Wij leveren de juiste onderdelen vanuit ons eigen magazijn met up-to-date voorraadsysteem. Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen met de service en installatie. Onze vakmensen zijn VCA gecertificeerd en hebben de juiste kennis van de alle verschillende soorten smeersystemen.

Al sinds de start van Ancotech wordt er intensief samengewerkt met onze kwaliteitspartner “Lincoln Industrial”, waarvan wij dealer en importeur zijn. Daarnaast werken we samen met kwaliteitsmerken als SKF, Pressol en Graco. Hierdoor is er door de jaren heen een veelzijdig assortiment aan smeertechniek gerelateerden producten. Zo vindt u in ons ruime assortiment verschillende vetspuitenoliepompenvetpompenmembraanpompen en legio aan onderdelen en toebehoren.

Snel en eenvoudig bestellen

Via onze webshop kunt u gemakkelijk een bestelling met de gewenste artikelen plaatsen. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling snel geleverd wordt. Vragen over service en installatie, of advies over de juiste componenten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan uiteraard telefonisch +31 (0)72 - 561 65 53 of via ons contactformulier.