Accu Vetspuiten

Bent u op zoek naar een accu vetspuit? Bij Ancotech Smeertechniek kunt u terecht. Wij hebben de juiste accu vetspuit voor elke toepassing en werken met topmerken als Lincoln en Pressol. De Lincoln vetspuit PowerLuber™ is al decennialang toonaangevend op het gebied van accu vetspuiten. De voortdurende productverbetering heeft geresulteerd in de twee huidige PowerLuber™ Litium Ion modellen: 20V en 12V.

De accu vetspuit naar keuze kunt u gemakkelijk via onze website bestellen. Wilt u meer informatie voordat u een bestelling plaatst? Neem dan gerust contact met ons op.

Het gebruik van een accu vetspuit

Een vetspuit is ontworpen voor het routinematig verwerken van smeervetten. Door middel van een efficiënte spuit zorgt u ervoor dat het vet niet overal belandt, maar netjes op de plek komt waar het moet zijn. Het doorsmeren van machines, voertuigen of apparaten is een klusje dat zeer smerig kan zijn. Als u een vetspuit gebruikt, kunt u het vet op een precieze manier aanbrengen op de plaatsen waar het moet komen.

De voordelen van een accu vetpomp

Een vetspuit op accu kent verschillende voordelen, zo kunt u zonder al te veel moeite de moeilijk te bereiken smeerpunten voorzien van vet. Wanneer u vaak machines moet voorzien van smering, om uw deze goed te onderhouden, dan is de accu vetpomp een goede oplossing. Deze vetpomp is makkelijk te hanteren en vergt minder krachtinspanning dan een hand vetspuit of schaarvetspuit. Zo kunt u door een simpele druk op de knop het gewenste smeerpunt van smering voorzien.

Kiest u voor een 20v accu vetspuit, dan kiest u voor een vetpomp met ingebouwd display. Hierop kunt u exact aflezen hoeveel vet u verbruikt, wat de inhoud van uw batterij is en welke vetaanvoer snelheid u heeft ingesteld. Daarnaast kunt u uw 20v accu spuit ook voorzien van een 4.0Ah Li-Ion accu, deze is ideaal wanneer de vetspuit op accu veel wordt gebruikt. Tevens zijn onze vetspuiten voorzien van een overdrukbeveiliging. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de vetspuit accu veilig te gebruiken is.

Hoe werkt een vetspuit op accu?

De vetspuit is een van de meest voorkomende gereedschappen die u in uw fabriek of loonbedrijf zult zien. Het is waarschijnlijk iets wat u regelmatig gebruikt zonder er veel over na te denken. Dat maakt het niet minder belangrijk om te weten hoe uw vetpomp eigenlijk werkt, zoals de verschillende toepassingen en componenten en wat daar verder bij komt kijken. Zo gebruiken de meeste onderhoudsafdelingen meerdere soorten vetten en vetspuiten, wat kan leiden tot kruisbesmetting en een verkeerde outputmeting. Verder bespreken we hoe de output wordt gemeten om er zeker van te zijn dat uw vet output correct is.

Er bestaan diverse soorten vetspuiten, zoals een pistoolvetspuit en een schaarvetspuit. Echter, het gebruik van deze vetspuiten is vrij zwaar. Daarom kunt u ook een pneumatische vetspuit of een accu vetspuit kopen. Deze kosten veel minder kracht bij het smeren.

Welke vetspuiten zijn er?

Er zijn verschillende soorten vetspuiten, ieder met zijn eigen opbrengst en eigen voordelen:

 • Accu vetspuit: deze vetpomp heeft een continue opbrengst en in de meeste gevallen een regelbaar volume. Het volume ligt tussen de 76 en 162cc per minuut. De maximale druk is 689 bar. De accu vetspuit kenmerkt zich doordat deze draadloos is. Zo is deze gemakkelijk mee te nemen en bent u niet afhankelijk van lucht of een 230v-aansluiting.
 • Schaarvetspuit: de schaarvetspuit is de meest voorkomende vetspuit. Deze vetspuit is makkelijk te hanteren en heeft een opbrengst van 0.86 gram tot 3.29 gram per slag en heeft een maximale druk van 275 bar tot 689 bar. Zo is deze spuit te verkrijgen met flexibele slang en/of met doorzichtig patroonhouder.
 • Pistool vetspuit: in de categorie handbediende vetspuiten is er ook de pistool vetspuit, ook wel eenhands vetspuit. Deze vetspuit is met één hand te bedienen en heeft een gemiddelde opbrengst van 0,86 gram per slag en een maximale druk van 240 bar tot 414 bar. Net als de schaarvetspuit is deze te verkrijgen met flexibele slang en/of doorzichtig patroonhouder.
 • b>Pneumatische vetspuit: de pneumatische vetspuit is, zoals de naam al doet vermoeden, een vetspuit op lucht. Deze spuit op lucht heeft in de meeste gevallen een continue opbrengst. Deze spuit is ideaal voor het gebruik in werkplaatsen en heeft een maximale druk van 414 bar.

Hoe een handbediende vetpomp te gebruiken

Degene die de vetspuit hanteert, zet het aantal pompen om in volume. Vaak gaat dit op gevoel. Net zoals niet alle vetten gelijk zijn, kan hetzelfde worden gezegd van vetspuiten. Dit gaat verder dan alleen het model en de fabrikant. Het is daarom goed om te weten wat het volume per pomp is voor uw vetspuit. U vindt de opbrengst per slag van een handbediende vetpomp wanneer u de technische specificaties bekijkt van het product.

Wanneer het voor uw vetpomp niet bekend is wat het volume is, dan is de beste manier om een spuit te kalibreren door langzaam 10 slagen vet op een weegschaal te pompen en vervolgens het totale volume door 10 te delen. Dit levert het gemiddelde volume per pomp van het vetpistool op.

Stappenplan voor het gebruik van een accu vetspuit

 1. Stap 1: Zorg ervoor dat u de juiste vetspuit met vet bij de hand heeft. Daarnaast is het van belang dat de apparatuur in de juiste bedrijfstoestand staat (in werking of uitgeschakeld) om de procedure veilig uit te kunnen voeren.
 2. Stap 2: Verwijder de dop van de smeernippel (als die er is) en reinig de smeernippel met een pluisvrije doek of handdoek. Inspecteer vervolgens de smeernippel op beschadiging of slijtage. Als de smeernippel beschadigd is, vervang deze dan meteen voordat u verder gaat met smeren.
 3. Stap 3: Zodra u de spuit heeft aangesloten, bent u klaar om het vet aan te brengen. Pomp het vet langzaam in het lager. Elke pomp van een handbediende vetspuit moet drie tot vijf seconden duren. Ga door met pompen totdat u het maximale volume van de hoeveelheid vet hebt bereikt of een abnormale tegendruk voelt.
 4. Stap 4: Wanneer er een aanzienlijke tegendruk is, kan het zijn dat de doorgang geblokkeerd is met aangekoekt vet of met vuil. Wanneer u gebruik maakt van een accu vetspuit met digitaal display, dan zal deze gaan knipperen en rood kleuren. Probeer het vet niet in de apparatuur te forceren. Dit zal ertoe leiden dat het mondstuk loskomt van de smeernippel of dat een afdichting in de apparatuur wordt verbroken, daarnaast is het goed mogelijk dat u vuil in de lagers drukt, met als gevolg dat deze stuk zullen gaan.
 5. Stap 5: Houd er rekening mee dat handmatige vetspuiten een hoge druk kunnen produceren. Als u een elektromotor smeert, loopt u het risico dat pakkingen of andere afdichtingen bezwijken en vet op de verkeerde plaatsen terecht komt. Zodra u een overmatige tegendruk voelt, moet het smeren gestopt worden en moet het te smeren punt grondig worden gecontroleerd voordat er verder wordt gegaan met smeren.
 6. Stap 6: Nadat het onderdeel op de juiste wijze is gesmeerd, koppelt u het mondstuk van de vetspuit los van de apparatuur en reinigt u het smeerpunt. Plaats na het smeren de stofkap terug op de smeernippel. Is er geen stofkap aanwezig? Laat dan een klein scheutje vet achter op de smeernippel, zodat er geen vuil of stof in de smeernippel kan komen. Dit scheutje vet wordt verwijderd wanneer een onderdeel opnieuw gesmeerd moet worden.

Een vetpatroon vervangen bij uw vetspuit

Het verkeerd uitvoeren van het vervangen van een vetpatroon kan resulteren in een niet werkende vetspuit of een vetspuit die niet voldoende volume produceert, wat er uiteindelijk voor zorgt dat uw machines niet de gewenste smering krijgen en dat er onderdelen stuk kunnen gaan. Voordat u begint met het vervangen van uw vetpatroon is het van groot belang dat u zorgt dat u voldoende de ruimte heeft om dit zorgvuldig te kunnen doen. Daarnaast is het van belang dat uw werkplek schoon en vrij van vuil is. Zo voorkomt u dat er vuil in uw apparatuur komt wat gegarandeerd leidt tot een verstopping.

Wij hebben een handig stappenplan opgesteld:

 1. Draai de patroonhouder los en trek vervolgens de T-hendel naar achteren en plaats deze in de vergrendeling
 2. Verwijder het lege patroon en de deksel aan de bovenzijde van het patroon
 3. Plaats het patroon met de open zijde naar beneden in de patroonhouder. Wanneer u dit gedaan heeft, verwijdert u de afdichting door aan de ring te trekken
 4. Draai de patroonhouder op de vetspuit en zorg er hierbij voor dat u ongeveer twee slagen overhoudt
 5. Druk de T-hendel terug om vervolgens te starten met pompen. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht achterblijft in de patroonhouder
 6. Wanneer er vet uit het mondstuk van de vetspuit komt, kunt u de patroonhouder verder vast draaien. De accu vetspuit is nu klaar voor gebruik

Accu vetspuit van Lincoln

Lincoln Industrial maakt diverse producten, waaronder vetspuiten. Ancotech Smeertechniek is hier officieel importeur en erkend dealer van. Buiten dat wij de producten bij u kunnen leveren, kunnen wij u ook voorzien van advies. Daarnaast hebben wij een werkplaats in Heerhugowaard, waar wij reparaties kunnen uitvoeren aan uw Lincoln vetspuit. Lincoln is een merk dat veel kwaliteit bij zich draagt. Hierdoor zijn ze een gevestigde naam in de smeertoepassingen.

Lincoln heeft diverse instructievideo's waarmee u uw accu vetspuit van Lincoln kunt ontluchten op de juiste manier en voor het reinigen van de vetspuit. Indien uw vetpomp niet meer goed werkt, kunt u aan de hand van de video’s nagaan of u het probleem zelf kunt verhelpen. Wij hebben onderdelen en toebehoren op voorraad. Wanneer de werking van uw accu vetspuit niet meer naar wens is, bieden wij de mogelijkheid om uw apparaat te controleren en indien nodig te repareren.

Accu vetspuit van Pressol

Het merk Pressol draait al enige tijd mee als het gaat om werkplaats- en smeertechniek. Al sinds 1914 ontwikkelt het bedrijf smeer gerelateerde artikelen, zoals vetpompen en oliepompen en geven zij ons de mogelijkheid om een gedegen tweede merk naast Lincoln Industrial te zetten. Daarnaast kunnen wij ook aan uw Pressol vetspuit of pomp reparaties en onderhoud uitvoeren en kunnen wij u voorzien van diverse onderdelen en toebehoren.

Waarom een accu vetspuit van Ancotech Smeertechniek?

Wij zijn Ancotech Smeertechniek en sinds 1996 zijn smeersystemen en -technieken onze specialiteit. Doordat wij ons hebben gespecialiseerd op het gebied van membraan-, vet-, olie en vloeistofpompen kunnen wij in diverse sectoren helpen om uw productie output te verbeteren. Daarnaast is het ons doel om ook energie- en onderhoudskosten te verlagen. Wij hebben een intensief samenwerkingsverband met Lincoln Industrial. Hierdoor kunnen wij u een goede service bieden en hebben wij voor elk probleem een oplossing. Onze werkplaats is er zodat uw defecte producten gereviseerd kunnen worden. Daarnaast kunnen wij artikelen demonteren, reinigen of inspecteren.

Verder kunt u rekenen op:

 • Gratis en vrijblijvend maatwerk advies voor elk probleem
 • Zekerheid voor u als klant, doordat reparatie en revisie in eigen werkplaats gebeurd
 • Grote voorraad onderdelen, waardoor kapotte onderdelen snel kunnen worden vervangen
 • Breed assortiment, veel keuze, waardoor altijd de beste oplossing kan worden aangedragen
 • Full service van A tot Z. Voor elk probleem is er een oplossing die wij aanbieden

Accu vetspuit online kopen

Zoekt u online onderdelen uit de smeertechniek, zoals een Lincoln of Pressol vetspuit op accu? U kunt alles wat u nodig heeft gemakkelijk via onze webshop bestellen. Wij verzenden uw bestelling zo snel mogelijk met DHL, zodat u deze snel in huis heeft. U kunt vervolgens vet spuiten zonder dat het een smerige bende wordt.

Wilt u voor uw bestelling nog meer informatie verkrijgen, of heeft u nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen. U kunt ons bellen op +31 (0)72-561 65 53, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 53

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Pagina
  per pagina