Manometers

Manometers, ook wel drukmeters, zijn instrumenten om de druk van een gas of vloeistof in een systeem te meten. Een manometer instrument of drukmeter wordt vaak gebruikt om de luchtdruk, waterdruk of zoals in ons geval vet of olie druk in een systeem te meten. De meeste manometers maken gebruik van het buisveer principe (Bourdon) en laten de druk via een naald uitslag op een wijzerplaat zien in hoeveelheid bar. Het meten van druk is belangrijk om de kwaliteit van een proces te bewaken, maar ook om lekken of drukopbouw te kunnen constateren.

We beschikken over een breed aanbod aan manometers. Onze standaard ∅ 63mm modellen zijn glycerine gevuld en hebben een kast van RVS. Hierdoor is deze over een zeer breed gebied bruikbaar in bijna alle industriële en hydraulische toepassingen. Daarnaast hebben wij nog manometers met een stalen of ABS kast ∅40 & 50mm.

 

Manometers kopen bij Ancotech Smeertechniek

 • -> Vrijblijvend maatwerk advies voor ieder probleem;
 • -> Ancotech ontzorgt met reparatie en revisie in eigen werkplaats;
 • -> Grote voorraad Occasion/ Ruil pompen;
 • -> Groot magazijn met veel voorraad aan onderdelen, zo kunnen kapotte onderdelen snel worden vervangen;
 • -> Breed assortiment en veel keuze, waardoor altijd de beste oplossing kan worden aangedragen;
 • -> Full service van A tot Z: voor elk probleem is er een oplossing die wij aanbieden.

Een manometer kopen? Bestel de meter in onze webshop, of neemt u contact met ons op voor het beste advies.

 

Bourdon manometers

Bij Ancotech Smeertechniek hebben wij in ons assortiment voornamelijk Bourdon Manometers. Een Bourdon manometer, ook wel buisveer manometer genoemd, heeft een afgevlakte buis (Bourdonbuis) met een gesloten einde. Vaak gevormd in een spiraal of C-vorm. Wanneer er druk wordt uitgevoerd op de binnenzijde van de buis, middels een vloeistof, verandert de vorm van plat/ovaal naar rond. Deze verandering van vorm zorgt voor een bewegingspatroon aan het uiteinde van de buis. Deze wordt middels een scharnierpunt met sector tandwiel omgezet in een roterende wijzer. Een vermindering van de druk zal tot gevolg hebben dat de Bourdonbuis naar zijn oorspronkelijke positie terugkeert.

Dit is verreweg, door de lineariteit en de uiterste gevoeligheid, het meest nauwkeurige en meest gebruikte type manometer. Met deze manometers kun je uiterst nauwkeurig drukken meten van 0,6 tot 7000 bar meten.

 

Glycerine gevulde manometers

Bij Ancotech Smeertechniek worden de manometers veelvuldig gebruikt op de centrale smeersystemen. U vindt bij ons voornamelijk glycerine gevulde manometers. Dit voorkomt drukstoten door trillingen of schokken die in het systeem plaatsvinden. De glycerine dempt deze, zodat een stabiele druk wordt weergeven door de manometer.

 

Ancotech Smeertechniek

Bij ons bent u van harte welkom voor alles op het gebied van smeertechniek. Wij kunnen u voorzien van diverse pompen, spuiten en onderdelen. Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie. Wij hebben een ruim assortiment aan gereviseerde pompen. Als uw pomp gereviseerd moet worden, kunnen wij een pomp naar u sturen. Zodra u deze heeft ontvangen, kunt u uw pomp naar ons sturen. Na het reviseren voegen wij de pomp weer toe aan ons assortiment gereviseerde pompen. Op deze manier kan uw productie gewoon doorgaan. Wij hebben verschillende vakmensen in dienst die gespecialiseerd zijn in de smeertechniek. Buiten dat zij onderhoud aan uw apparatuur kunnen verrichten, kunnen zij u ook van advies voorzien.

Al sinds de start van Ancotech wordt er intensief samengewerkt met onze kwaliteitspartner “Lincoln Industrial”, waarvan wij dealer en importeur zijn. Daarnaast werken we samen met kwaliteitsmerken als SKF, Pressol en Graco. Hierdoor is er door de jaren heen een veelzijdig assortiment aan smeertechniek gerelateerden producten. Zo vindt u in ons ruime assortiment verschillende vetspuitenoliepompenvetpompenmembraanpompen en legio aan onderdelen en toebehoren.

Twijfelt u ergens over of wilt u ergens informatie over? Onze vakmensen staan voor u klaar om u te voorzien van advies.

Plaats direct uw bestelling

Bent u op zoek naar een manometer voor uw centrale smeersysteem of naar onderdelen hiervoor? Plaats dan direct een bestelling via onze website. Voor vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit doet u door het contactformulier in te vullen of te bellen naar +31 (0)72 - 561 65 53.

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 19

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Pagina
  per pagina