Centrale Smering

Gecentraliseerde automatische smeersystemen zijn een effectieve manier om de betrouwbaarheid van machines te vergroten. Centrale smering zorgt voor de juiste hoeveelheid smeermiddel met de juiste intervallen, waardoor wrijving en slijtage worden geminimaliseerd en de levensduur van lagers en machines wordt geoptimaliseerd.

Automatische smeersystemen zijn ontworpen om individuele machines of complete fabrieken te smeren en zorgen voor een juiste, nauwkeurige smeermiddel aanvulling op alle vereiste punten, wat voor vele voordelen zorgt.

Het juiste smeermiddel, in de juiste hoeveelheid, op het juiste moment, op het juiste smeerpunt

Voordelen van centrale smering

 • Aanzienlijke besparingen in reparatie- en revisie
 • Verhoogde machine betrouwbaarheid
 • Tot 50% besparing op kosten van smeermiddelen door nauwkeurige timing en dosering van smeermiddelen
 • Minder stilstanden en productieverliezen
 • Verminderde impact op het milieu
 • Meer veiligheid voor werknemers
 •  

Toepassingen met centrale smering

 • Werktuigmachines
 • Automatisering
 • On-/off road machines
 • Bouw-, land- en bosbouwmachines
 • Mijnbouw en cementindustrie
 • Eten en drinken
 • Spoorwegtoepassingen
 • Staalindustrie
 • Pulp en papier
 • Windenergie
 • En uiteraard nog veel meer

Smering is een cruciaal aspect in de betrouwbaarheid van uw machines. Maar voor veel operators wordt handmatige smering een te grote uitdaging. Door een eenvoudigere, slimmere manier te vinden om uw machines te smeren, kunt u de betrouwbaarheid behouden zonder de kosten en moeite van handmatige smering. Hoewel de initiële kosten van het installeren van een centraal smeersysteem hoger zijn, is de investering sneller terugverdiend dan u misschien denkt. Ten eerste worden de arbeidskosten aanzienlijk verlaagd. Maar u bespaart ook aanzienlijk door de uitvaltijd te verminderen en de levensduur van componenten te verlengen.

Het is dan ook niet nodig om de machine te stoppen voor het smeren. Het enige dat u hoeft te doen is het smeersysteem gevuld houden en onderhoud te plegen. Een automatisch smeersysteem (ALS) smeert continu terwijl de machine in werking is. Dit verhoogt de efficiëntie omdat het niet nodig is om machines te stoppen voor smering. Door te smeren terwijl de lagers draaien, wordt ook de verdeling van het smeermiddel verbeterd. Er blijft een kleine hoeveelheid vet stromen, waardoor vervuiling buiten de deur blijft, zelfs als de machine in ruwe omstandigheden wordt gebruikt.

Door slimme sensoren en bewakingsapparatuur te integreren in een smeersysteem is het mogelijk om te profiteren van big data. Door het gehele smeer proces vast te leggen, kunnen operators vroegtijdig worden gewaarschuwd voor machinestoringen en kunnen zij hierdoor preventief actie ondernemen.

 

Installatie, advies, service en onderhoud aan uw centrale smering

Ancotech is als erkend “SKF Lubrication Systems Distributor” niet alleen uw partner voor levering van Lincoln/SKF-smeersystemen, een handbediende vetspuit, vetpomp, of peumatische pompen, maar kan ook zorg dragen voor gedegen advies en installatie. Met een eigen team van monteurs verzorgen wij montage, service en onderhoud door het gehele land.

Daarnaast hebben wij in Heerhugowaard een eigen zorgvuldig ingerichte en goed uitgeruste werkplaats waar wij voor u de reparatie en revisie van alle voorkomende Lincoln pompen kunnen verzorgen. Of het nu gaat om een elektrische pomp van een automatisch smeersysteem, een pneumatische plunjer pomp, of hydraulisch aangedreven model, alle principes komen bij ons aan bod.

Ancotech Smeertechniek

Ancotech Smeertechniek bestaat al sinds 1996, en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een expert op het gebied van smeersystemen en -technieken in de breedste zin van het woord. Wij helpen grote en kleine bedrijven in verschillende sectoren in binnen- en buitenland met het verbeteren van hun productie output en het reduceren van hun energie- en onderhoudskosten.

Al sinds de start van Ancotech wordt er intensief samengewerkt met onze kwaliteitspartner “Lincoln Industrial”, waarvan wij dealer en importeur zijn. Daarnaast werken we samen met kwaliteitsmerken als SKF, Pressol en Graco. Hierdoor is er door de jaren heen een veelzijdig assortiment aan smeertechniek gerelateerden producten. Zo vindt u in ons ruime assortiment verschillende vetspuitenoliepompenvetpompenmembraanpompen en legio aan onderdelen en toebehoren.

Centrale smering van Ancotech Smeertechniek

Heeft u vragen over centrale smering? Neemt u dan gerust contact met ons op. Dit doet u door het contactformulier in te vullen of bel naar +31 (0)72 - 561 65 53