Smeermiddelen

Smeermiddelen nodig? Ancotech Smeertechniek beschikt over een breed aanbod aan SKF smeermiddelen. Het merk SKF ontwikkelt, ontwerpt en produceert alles wat met smeertechniek te maken heeft, waaronder ook hoogwaardige industriële en food grade smeermiddelen. Daarnaast hebben we met het merk QualiTack een kwalitatief goede en degelijke budgetlijn voor u beschikbaar. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar. Echter zijn niet alle types oliën en vetten vermeld in ons assortiment, maar kunnen ze desgewenst wel voor u verzorgd worden. Bekijk ons aanbod en plaats direct een bestelling.

Smeermiddelen online bestellen bij Ancotech Smeertechniek

 • Gratis en vrijblijvend advies: maatwerk advies voor elk probleem
 • Zekerheid voor u als klant: reparaties en revisies in eigen werkplaats gebeuren
 • Grote voorraad onderdelen in het magazijn: kapotte onderdelen kunnen snel worden vervangen
 • Breed assortiment: de beste oplossing voor elke situatie
 • Full service van A tot Z: voor elk probleem is er een oplossing die wij aanbieden
 • De beste bescherming met een smeermiddel

  Een smeermiddel zorgt voor de optimale werking van machines, auto’s, motoren en kleppen. Alle bewegende onderdelen blijven dan optimaal en soepel functioneren. Een smeermiddel zorgt voor minder wrijving en zo ontstaat er minder slijtage. Daardoor zal de levensduur van de machine worden verlengd. Er zijn verschillende soorten smeermiddelen verkrijgbaar. Welk smeermiddel u dient aan te schaffen, hangt af van de toepassing. Voor het aanbrengen van het smeermiddel gebruikt een monteur een vetpomp of vetspuit.

  SKF vet artikelen voor verschillende sectoren

  De smeermiddelen van het merk SKF zijn toepasbaar in verschillende sectoren. We bespreken enkele voorbeelden van sectoren waarin ze worden gebruikt.

  Industrie- en automobielsector

  Zo is de SKF universeel vet smeermiddel geschikt voor toepassingen in de industrie- en automobielsector. Smeermiddelen hebben een cruciale rol in de luchtvaart-, maritieme- en automotive sector. Zo optimaliseren en verlengen ze de levensduur van bewegende delen aanzienlijk. Smeermiddelen zorgen ervoor dat alle bewegende delen van machines en auto’s efficiënt en soepel bewegen. Dit voorkomt namelijk wrijving, voorkomt slijtage en beschermt tegen corrosie. De oliën en vetten die binnen deze sector worden gebruikt, moeten altijd voldoen aan specifieke normen zoals veiligheid, milieuvriendelijkheid en of ze geschikt zijn voor de gewenste toepassing.

  Daarnaast is de SKF vet LGWA 2 EP geschikt voor hoge belasting en een breed temperatuurbereik. Hoge druk- en temperatuurbestendige vetten zijn speciaal ontwikkeld om te presteren onder de meest extreme omstandigheden. Zelfs wanneer er sprake is van hoge druk en gloeiend hete temperaturen, verliezen de industriële smeervetten hun functie niet.

  Voedingsmiddelensector

  De SKF vet LGFG 2 wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Food Grade smeermiddelen voldoen aan strenge voedselveiligheidsnormen. Naast dat deze normen essentieel zijn voor het waarborgen van de hygiëne en de kwaliteit van het voedselproductieproces, loopt u bij gebruik ook geen risico op de contaminatie van uw voedselproducten. De food grade smeermiddelen overschrijden niet een bepaalde concentratie bij incidenteel contact. Dit betekent dat mens en dier veilig kunnen consumeren.

  Waar kunt u aan denken wanneer we het hebben over de voedingsmiddelenindustrie? Bakkerijen, slachterijen, fabrieken, brouwerijen en productiefaciliteiten zijn stuk voor stuk plekken waar oliën en vetten worden gebruikt om machines perfect te laten functioneren. Bekijk ons assortiment voor alle smeermiddelen en let goed op de toepassingen. Twijfelt u welke smeervet geschikt is voor uw gewenste toepassing? Neem contact met ons op. Wij voorzien u graag van een passend advies.

  Lichte smering en penetrerende vetten

  Lichte smering verwijst naar een smeermiddel met een lage viscositeit, waarvan de consistentie dun is. Dit smeermiddel wordt gebruikt wanneer een zwaarder vet niet nodig is om te smeren. Het gaat hier meestal om fijne mechanische onderdelen, scharniertjes, kleine motoren en zelfs elektronische apparaten. Dit soort oliën en vetten worden thuis ook toegepast om bijvoorbeeld een deurscharnier soepeler te laten openen.

  Een goed voorbeeld van een penetrerend smeervet is kruipolie. Kruipolie gebruiken we om vastzittende delen die horen te bewegen, te smeren en te ontroesten. Deze olie heeft een lage viscositeit. Dit houdt in dat het makkelijk door kan dringen in zelfs de kleinste openingen en kieren. Wat wel goed is om te weten, is dat lichte smering en penetrerende vetten een minder langdurige smering bieden dan zware smeermiddelen.

  Vetpatronen en schroefdraad afdichtingslijmen

  In ons aanbod smeermiddelen bevinden zich ook vetpatronen en schroefdraad afdichtingslijmen. Een vetpatroon is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in een vetspuit, maar werkt hetzelfde als een smeermiddel. Een voorbeeld uit ons assortiment is SKF vetpatroon LGMT 2 met Universeel EP-2 vet geschikt voor industrie- en automobielsector. Het oliën van schroefdraden kan met een Loxeal schroefdraad afdichting en borging.

  Gebruik maken van schroefdraad afdichtingslijm? Dit afdichtingsmiddel wordt veel gebruikt in de automotivesector en de bouw, waardoor u geniet van een betrouwbare en geheel lekvrije schroefdraadverbinding bij tal van toepassingen. Ook is het ideaal om ervoor te zorgen dat schroefdraadverbindingen bestand zijn tegen trillingen, losraken of incidentele verwijdering.

  Uitgebreid assortiment

  Naast smeermiddelen bestaat ons assortiment uit nog veel meer smeersystemen. Een kleine greep: handbediende vetspuiten, accu vetspuiten, membraanpompen, pneumatische vetpompen, oliepompen, vloeistofpompen, smeernippels, ventielen, smeerborstels en slanghaspels. Wij leveren alle producten vanuit ons eigen magazijn, waar we werken met een up-to-date voorraadsysteem. Zodoende kunnen we snel leveren: vaak ontvangt u de volgende dag al uw bestelling.

  Service op maat: advies en revisie

  Wij zijn beschikbaar om u van het juiste advies te voorzien. Het kiezen van de juiste smeermiddelen kan soms een behoorlijke zoektocht zijn. Wij helpen u graag vrijblijvend met het vinden van de juiste producten. Daarnaast hebben we een serviceteam dat de installatie, controle en het onderhoud van smeersystemen kan verzorgen. We beschikken over een eigen werkplaats waar we revisies, reparaties en controles uitvoeren. Ancotech onderhoudt en repareert onder andere vetpompen, oliepompen en membraanpompen.

  Specialist in automatische smeersystemen

  Ancotech Smeertechniek is specialist in automatische smeersystemen en de daarbij behorende componenten. Wij helpen grote en kleine bedrijven in verschillende sectoren in binnen- en buitenland met het verbeteren van hun productieuitvoer en het reduceren van hun energie- en onderhoudskosten. Wanneer u de smering van uw apparaat wilt optimaliseren, kunt u bij ons terecht. De juiste smeertechniek en smeermiddelen zorgen voor een hogere betrouwbaarheid van uw machines.

  Al sinds de start van Ancotech wordt er intensief samengewerkt met onze kwaliteitspartner “Lincoln Industrial”, waarvan wij dealer en importeur zijn. Daarnaast werken we samen met kwaliteitsmerken als SKF, Pressol en Graco. Hierdoor is er door de jaren heen een veelzijdig assortiment aan smeertechniek gerelateerde producten opgebouwd.

  Bestel de gewenste smeermiddelen in onze webshop

  Weet u al welke smeermiddelen u wilt bestellen? Voeg deze dan direct toe aan uw winkelwagen. De actuele beschikbaarheid is per product te zien. Bekijk ook de andere producten in onze webshop. Als u uw gewenste artikelen heeft toegevoegd, kunt u direct een bestelling plaatsen. Doet u dit voor 15.30 uur? Dan heeft u de bestelling de volgende dag in huis! Neem gerust contact met ons op als u advies wenst of meer informatie wilt ontvangen. U kunt ons bellen via (0)72-561 65 53. Een andere mogelijkheid is het contactformulier invullen.

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 52

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Pagina
  per pagina