Smeermiddelen

Smeermiddelen nodig? Ancotech Smeertechniek beschikt over een breed aanbod aan SKF smeermiddelen. Het merk SKF ontwikkelt, ontwerpt en produceert alles wat met smeertechniek te maken heeft, waaronder ook hoogwaardige industriële en food grade smeermiddelen. Daarnaast hebben we met het merk QualiTack een kwalitatief goede en degelijke budgetlijn voor u beschikbaar. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar. Echter zijn niet alle types oliën en vetten vermeld in ons assortiment, maar kunnen ze desgewenst wel voor u verzorgd worden. Bekijk ons aanbod en plaats direct een bestelling.

Smeermiddelen online bestellen bij Ancotech Smeertechniek

 • Gratis en vrijblijvend advies: maatwerk advies voor elk probleem
 • Zekerheid voor u als klant: reparaties en revisies in eigen werkplaats gebeuren
 • Grote voorraad onderdelen in het magazijn: kapotte onderdelen kunnen snel worden vervangen
 • Breed assortiment: de beste oplossing voor elke situatie
 • Full service van A tot Z: voor elk probleem is er een oplossing die wij aanbieden
 • De beste bescherming met een smeermiddel

  Een smeermiddel zorgt voor de optimale werking van machines, auto’s, motoren en kleppen. Alle bewegende onderdelen blijven dan optimaal en soepel functioneren. Een smeermiddel zorgt voor minder wrijving en zo ontstaat er minder slijtage. Daardoor zal de levensduur van de machine worden verlengd. Er zijn verschillende soorten smeermiddelen verkrijgbaar. Welk smeermiddel u dient aan te schaffen, hangt af van de toepassing. Voor het aanbrengen van het smeermiddel gebruikt een monteur een vetpomp of vetspuit.

  Is er een verschil tussen olie en smeervet?

  Smeermiddelen variëren in samenstelling, waardoor elk type geschikt is voor specifieke omstandigheden, zoals hoge of lage temperaturen, snelheid en belasting. Meestal bestaat de kern van smeermiddelen uit olie en een chemisch verdikkingsmiddel. Vaak worden de benamingen van de smeermiddelen olie en smeervet door elkaar heen gebruikt. Maar is er dan een verschil tussen olie en smeervet? Ondanks dat ze beide worden toegepast om wrijving te verminderen en bewegende onderdelen van een machine te smeren, is er een verschil tussen deze twee soorten smeermiddelen op het gebied van eigenschappen en toepassingen. Wat deze eigenschappen en toepassingen zijn, vertellen we u graag.

  Olie

  Olie is een vloeibare substantie die vaak als smeermiddel wordt toegepast. Het kan makkelijk tussen bewegende onderdelen vloeien en biedt onderdelen effectieve smering. Met name bij machines waar hoge snelheden bij te pas komen en er een dunne laag smering is vereist, is olie het aangewezen smeermiddel. Olie is een geschikt smeermiddel om te gebruiken in motoren, machines en andere bewegende apparatuur waar snelle smering noodzakelijk is. De veelzijdigheid van oliën strekt zich uit tot hun toepassingen in industriële, automotive en huishoudelijke sectoren, waar ze een essentiële rol spelen in het optimaliseren van prestaties en duurzaamheid.

  Smeervet

  In tegenstelling tot olie heeft smeervet een halfvaste tot vaste substantie. Smeervet bestaat uit ongeveer 70% tot 95% basisolie die vermengd is met verdikkingsmiddelen. Doordat smeervet over een dikkere consistentie beschikt dan olie, blijft het op zijn plaats en is smeervet geschikt voor toepassingen waar een langdurige smering vereist is. Dit smeermiddel kan machines beschermen tegen zware belasting, schokken en hoge temperaturen. Smeervet wordt vaak gebruikt in draaipunten, lagers en andere onderdelen waar een blijvende laag smering van belang is. De diversiteit aan soorten smeervet maakt ze essentieel in industrieën zoals fabricage, transport en mijnbouw.

  SKF vet artikelen voor verschillende sectoren

  De smeermiddelen van het merk SKF zijn toepasbaar in verschillende sectoren. We bespreken enkele voorbeelden van sectoren waarin ze worden gebruikt.

  Industrie- en automobielsector

  Zo is de SKF universeel vet smeermiddel geschikt voor toepassingen in de industrie- en automobielsector. Smeermiddelen hebben een cruciale rol in de luchtvaart-, maritieme- en automotive sector. Zo optimaliseren en verlengen ze de levensduur van bewegende delen aanzienlijk. Smeermiddelen zorgen ervoor dat alle bewegende delen van machines en auto’s efficiënt en soepel bewegen. Dit voorkomt namelijk wrijving, voorkomt slijtage en beschermt tegen corrosie. De oliën en vetten die binnen deze sector worden gebruikt, moeten altijd voldoen aan specifieke normen zoals veiligheid, milieuvriendelijkheid en of ze geschikt zijn voor de gewenste toepassing.

  Daarnaast is de SKF vet LGWA 2 EP geschikt voor hoge belasting en een breed temperatuurbereik. Hoge druk- en temperatuurbestendige vetten zijn speciaal ontwikkeld om te presteren onder de meest extreme omstandigheden. Zelfs wanneer er sprake is van hoge druk en gloeiend hete temperaturen, verliezen de industriële smeervetten hun functie niet.

  Voedingsmiddelensector

  De SKF vet LGFG 2 wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Food Grade smeermiddelen voldoen aan strenge voedselveiligheidsnormen. Naast dat deze normen essentieel zijn voor het waarborgen van de hygiëne en de kwaliteit van het voedselproductieproces, loopt u bij gebruik ook geen risico op de contaminatie van uw voedselproducten. De food grade smeermiddelen overschrijden niet een bepaalde concentratie bij incidenteel contact. Dit betekent dat mens en dier veilig kunnen consumeren.

  Waar kunt u aan denken wanneer we het hebben over de voedingsmiddelenindustrie? Bakkerijen, slachterijen, fabrieken, brouwerijen en productiefaciliteiten zijn stuk voor stuk plekken waar oliën en vetten worden gebruikt om machines perfect te laten functioneren. Bekijk ons assortiment voor alle smeermiddelen en let goed op de toepassingen. Twijfelt u welke smeervet geschikt is voor uw gewenste toepassing? Neem contact met ons op. Wij voorzien u graag van een passend advies.

  Lichte smering en penetrerende vetten

  Lichte smering verwijst naar een smeermiddel met een lage viscositeit, waarvan de consistentie dun is. Dit smeermiddel wordt gebruikt wanneer een zwaarder vet niet nodig is om te smeren. Het gaat hier meestal om fijne mechanische onderdelen, scharniertjes, kleine motoren en zelfs elektronische apparaten. Dit soort oliën en vetten worden thuis ook toegepast om bijvoorbeeld een deurscharnier soepeler te laten openen.

  Een goed voorbeeld van een penetrerend smeervet is kruipolie. Kruipolie gebruiken we om vastzittende delen die horen te bewegen, te smeren en te ontroesten. Deze olie heeft een lage viscositeit. Dit houdt in dat het makkelijk door kan dringen in zelfs de kleinste openingen en kieren. Wat wel goed is om te weten, is dat lichte smering en penetrerende vetten een minder langdurige smering bieden dan zware smeermiddelen.

  Vetpatronen en schroefdraad afdichtingslijmen

  In ons aanbod smeermiddelen bevinden zich ook vetpatronen en schroefdraad afdichtingslijmen. Een vetpatroon is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in een vetspuit, maar werkt hetzelfde als een smeermiddel. Een voorbeeld uit ons assortiment is SKF vetpatroon LGMT 2 met Universeel EP-2 vet geschikt voor industrie- en automobielsector. Het oliën van schroefdraden kan met een Loxeal schroefdraad afdichting en borging.

  Gebruik maken van schroefdraad afdichtingslijm? Dit afdichtingsmiddel wordt veel gebruikt in de automotivesector en de bouw, waardoor u geniet van een betrouwbare en geheel lekvrije schroefdraadverbinding bij tal van toepassingen. Ook is het ideaal om ervoor te zorgen dat schroefdraadverbindingen bestand zijn tegen trillingen, losraken of incidentele verwijdering.

  Uitgebreid assortiment

  Naast smeermiddelen bestaat ons assortiment uit nog veel meer smeersystemen. Een kleine greep: handbediende vetspuiten, accu vetspuiten, membraanpompen, pneumatische vetpompen, oliepompen, vloeistofpompen, smeernippels, kogelkranen, ventielen, smeerborstels en slanghaspels. Wij leveren alle producten vanuit ons eigen magazijn, waar we werken met een up-to-date voorraadsysteem. Zodoende kunnen we snel leveren: vaak ontvangt u de volgende dag al uw bestelling.

  Service op maat: advies en revisie

  Wij zijn beschikbaar om u van het juiste advies te voorzien. Het kiezen van de juiste smeermiddelen kan soms een behoorlijke zoektocht zijn. Wij helpen u graag vrijblijvend met het vinden van de juiste producten. Daarnaast hebben we een serviceteam dat de installatie, controle en het onderhoud van smeersystemen kan verzorgen. We beschikken over een eigen werkplaats waar we revisies, reparaties en controles uitvoeren. Ancotech onderhoudt en repareert onder andere vetpompen, oliepompen en membraanpompen.

  Specialist in automatische smeersystemen

  Ancotech Smeertechniek is specialist in automatische smeersystemen en de daarbij behorende componenten. Wij helpen grote en kleine bedrijven in verschillende sectoren in binnen- en buitenland met het verbeteren van hun productieuitvoer en het reduceren van hun energie- en onderhoudskosten. Wanneer u de smering van uw apparaat wilt optimaliseren, kunt u bij ons terecht. De juiste smeertechniek en smeermiddelen zorgen voor een hogere betrouwbaarheid van uw machines.

  Al sinds de start van Ancotech wordt er intensief samengewerkt met onze kwaliteitspartner “Lincoln Industrial”, waarvan wij dealer en importeur zijn. Daarnaast werken we samen met kwaliteitsmerken als SKF, Pressol en Graco. Hierdoor is er door de jaren heen een veelzijdig assortiment aan smeertechniek gerelateerde producten opgebouwd.

  Bestel de gewenste smeermiddelen in onze webshop

  Weet u al welke smeermiddelen u wilt bestellen? Voeg deze dan direct toe aan uw winkelwagen. De actuele beschikbaarheid is per product te zien. Bekijk ook de andere producten in onze webshop. Als u uw gewenste artikelen heeft toegevoegd, kunt u direct een bestelling plaatsen. Doet u dit voor 15.30 uur? Dan heeft u de bestelling de volgende dag in huis! Neem gerust contact met ons op als u advies wenst of meer informatie wilt ontvangen. U kunt ons bellen via (0)72-561 65 53. Een andere mogelijkheid is het contactformulier invullen.

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 54

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Pagina
  per pagina