De voordelen van een automatisch smeersysteem.

Automatische smering zorgt voor een optimale hoeveelheid smering op een consistente manier. Op deze manier gaan machines langer mee, is de productiviteit hoger, is de productielijn betrouwbaarder en worden er kosten bespaard. Naast het feit dat er veiliger gewerkt kan worden.

  • Het verhoogt de veiligheid omdat er niet meer handmatig gesmeerd hoeft te worden tijdens productie.
  • Het verbetert de standtijd van mechanische componenten en machines.
  • Winst door verbeterde productiviteit
  • Vermindering van kosten door het voorkomen van ongeplande stilstand of ongepland onderhoud.
  • Vriendelijk voor mens en milieu door afgepaste smering zonder verspilling.
  • Reductie van verpakkingsmateriaal.

 

 

 

Mogelijkheden automatische en centrale smering.

Er zijn diverse mogelijkheden en principes voor automatische en centrale smering. Lincoln Quicklub smeersystemen bijvoorbeeld. Lincoln “Quicklub” is de verzamelnaam voor alle smeersystemen en componenten van het progressieve principe. Progressief staat in deze voor een juiste dosering van elk smeerpunt door vooraf ingestelde volumes van de verdelers. Controleerbaar op diverse niveaus.Klik hier voor een video presentatie.

 

 

Automatische Ketting smering

Ondanks nieuwe materiaalsoorten en geavanceerde technologieën, moeten veel kettingen nog steeds gesmeerd worden. Optimale smering vermindert de wrijving en daarmee ook eventuele slijtage. De grootste relatieve beweging vindt plaats tussen de platen, pennen en rollen. Ook zijn dit de punten waar de meeste krachten op de ketting uitgeoefend worden.

Onvoldoende smering van dit gebied zal leiden tot een voortijdige slijtage en uitval, met als gevolg productiestop en de daarbij gepaard gaande hoge kosten. Juiste en efficiënte smering is een voorwaarde voor een probleemloze werking en een lange levensduur van de ketting. Lincoln automatische kettingsmeersystemen leveren een exact afgemeten hoeveelheid smeermiddel en bezorgen het daar waar het voor een optimale smering nodig is. Elke ketting aandrijving is uniek, daarom adviseren wij u om ons te contacten voor een gedegen advies.

Ancotech heeft de oplossing voor de meest voorkomende vragen. Of het nu over lagers, kettingen, tandwielen, looprollen of glijbanen gaat, overal is een oplossing voor. Wij staan altijd klaar om advies te geven. Bel ons +31 (0)72-561 65 53 of mail naar: info@ancotech.nl