Automatisch smeersysteem

Een automatisch smeersysteem zorgt voor een optimale hoeveelheid smering op een consistente manier. Op deze manier gaan machines langer mee, is de productiviteit hoger, is de productielijn betrouwbaarder en worden er kosten bespaard. Bovenop komt nog het feit dat er veiliger gewerkt kan worden.

De voordelen van een automatisch smeersysteem

 • Het verhoogt de veiligheid, omdat er niet meer handmatig gesmeerd hoeft te worden tijdens productie.
 • Het verbetert de standtijd van mechanische componenten en machines.
 • Winst door verbeterde productiviteit.
 • Vermindering van kosten door het voorkomen van ongeplande stilstand of ongepland onderhoud.
 • Vriendelijk voor mens en milieu door afgepaste smering zonder verspilling.
 • Reductie van verpakkingsmateriaal.

Lincoln Quicklub smeersystemen

Er zijn diverse mogelijkheden en principes voor automatische en centrale smering, bijvoorbeeld Lincoln Quicklub smeersysteem. Lincoln Quicklub is de verzamelnaam voor alle smeersystemen en componenten van het progressieve principe. Progressief staat in deze voor een juiste dosering van elk smeerpunt door vooraf ingestelde volumes van de verdelers. Het is controleerbaar op diverse niveaus. Klik hier voor een video presentatie.

Lincoln elektrische vetpompen worden doorgaans gebruikt in de industrie en voor het smeren van kleine en middelgrote machines en andere mobiele applicaties.


De Quicklub lijn bestaat uit: 
Automatische kettingsmering

Ondanks nieuwe materiaalsoorten en geavanceerde technologieën, moeten veel kettingen nog steeds gesmeerd worden. Optimale smering vermindert de wrijving en daarmee ook eventuele slijtage. De grootste relatieve beweging vindt plaats tussen de platen, pennen en rollen. Ook zijn dit de punten waar de meeste krachten op de ketting uitgeoefend worden. Onvoldoende smering van dit gebied zal leiden tot een voortijdige slijtage en uitval, met als gevolg een productiestop en hoge kosten die daarmee gepaard gaan. Een juist en efficiënt smeersysteem is een voorwaarde voor een probleemloze werking en een lange levensduur van de ketting.

Lincoln automatische kettingsmeersystemen leveren een exact afgemeten hoeveelheid smeermiddel en bezorgen het daar waar het voor een optimale smering nodig is. Elke kettingaandrijving is uniek, daarom adviseren wij u om contact met ons op te nemen voor een gedegen advies.


Ancotech Smeertechniek

 • - > Gratis en vrijblijvend specialistisch advies voor elk probleem;
 • - > Zekerheid voor u als klant, doordat reparatie en revisie in eigen werkplaats gebeurd;
 • - > Grote voorraad onderdelen in het magazijn, hierdoor kunnen kapotte onderdelen snel worden vervangen;
 • - > Breed assortiment en veel keuze, waardoor altijd de beste oplossing kan worden aangedragen;
 • - > Full service van A tot Z: voor elk probleem is er een oplossing die wij aanbieden.

Meer weten?

Ancotech Smeertechniek heeft de oplossing voor de meest voorkomende vragen over een automatisch smeersysteem. Of het nu over lagers, kettingen, tandwielen, looprollen of glijbanen gaat, overal is een oplossing voor. Wij staan altijd klaar om gedegen advies te geven. Bel ons via +31 (0)72-561 65 53, of mail uw vragen naar [email protected]. We staan u graag te woord.