Snijringkoppelingen

Soorten Snijringkoppelingen bij Ancotech

Snijringkoppelingen zijn er in diverse soorten en maten. Het kiezen van de juiste snijringkoppeling kan daarom wel eens een uitdaging zijn, als je niet precies weet wat je nodig hebt. Heeft u vragen of wilt u graag advies van een expert? Neem dan gerust contact met ons op. In de onderstaande tekst gaan we dieper in op de series snijringkoppelingen en toepassingen hiervan. 

Ancotech Smeertechniek beschikt over een breed aanbod aan snijringkoppelingen volgens DIN 2353.

Lichte, standaard of zware serie 

Snijringkoppelingen woorden in 3 series onderverdeeld, afhankelijk van de toepassing en bedrijfsomstandigheden. Het belangrijkste is dat er gekeken wordt naar de diameter en werkdruk van het systeem dat je al gebruikt. Koop op basis hiervan de juiste leidingen en snijringkoppelingen.

Lichte L serie 

Deze uitvoering wordt toegepast bij lage werkdrukken en niet te dikke wanddiktes van de buis. In de coderingen van de snijringkoppelingen wordt de lichte serie kenbaar gemaakt door de aanduiding “LL”. Deze snijringkoppelingen gaan tot een maximale werkdruk van PN 100 bar.

Standaard L serie 

Meestal wordt deze uitvoering toegepast bij gemiddelde werkdrukken en niet te dikke wanddiktes van de buis. In de coderingen van de snijringkoppelingen wordt de lichte serie kenbaar gemaakt door de aanduiding “L”. Deze snijringkoppelingen gaan afhankelijk van grootte tot een maximale druk van PN 500/100 (6L/42L) bar.

Zware S serie 

Bij toepassingen onder pulserende omstandigheden en/of hogere drukken wordt de zware serie aanbevolen. In de coderingen van de snijringkoppelingen wordt de zware serie kenbaar gemaakt door de aanduiding “S”. Deze snijringkoppelingen gaan in geval van conische draadverbindingen tot maximaal 630 Bar bij metallische of elastomere afdichtingen. 

Voor de in de documentatie genoemde drukken geld een veiligheidsfactor. Deze is voor per koppeling verschillend. Heeft u vragen of wilt u graag advies van een expert? Neem dan gerust contact met ons op.

De snijringkoppelingen zijn ook te gebruiken op polyamide leiding PA12HL. Bij leiding 4x1 en leiding 6x1,5 is het gebruik van een steunhuls niet nodig.

Ancotech Smeertechniek

Bij ons bent u van harte welkom voor alles op het gebied van smeertechniek. Wij kunnen u voorzien van diverse vetpompen, oliepompen, vetspuiten, smeertechniek gerelateerde onderdelen en andere toebehoren. Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie.

Wij hebben verschillende vakmensen in dienst die gespecialiseerd zijn in de smeertechniek. Buiten dat zij onderhoud aan uw apparatuur kunnen verrichten, kunnen zij u ook voorzien van advies. Twijfelt u ergens over of wilt u ergens informatie over? Onze vakmensen staan voor u klaar om u te voorzien van advies.

Heeft u problemen met uw handbediende vetpomp, oliepomp of vetspuit? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag aan een oplossing.

Bestel snel en gemakkelijk

Het bestellen van een van snijringkoppelingen is heel eenvoudig. U kunt uw koppelingen gemakkelijk in uw winkelmandje plaatsen en vervolgens afrekenen. Daarnaast kunt u ook per mail of telefoon bij ons bestellen. Hoe dan ook, wij helpen u graag.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 260

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina