Pneumatische Oliepompen

Een pneumatische oliepomp is een type pomp dat gebruik maakt van luchtdruk om olie te verplaatsen. Dit is in tegenstelling tot andere typen pompen, zoals elektrische of hydraulische pompen, die andere energiebronnen gebruiken om te functioneren. Pneumatische oliepompen zijn populair vanwege hun hoge efficiëntie, gemakkelijke installatie en lage kosten.

Soorten pneumatische oliepompen

Er zijn verschillende soorten pneumatische oliepompen, waaronder diaphragma-pompen, membraanpompen en plunjerpompen. Diaphragma-pompen werken door middel van een flexibel membraan dat wordt aangedreven door luchtdruk. Membraanpompen werken op een soortgelijke manier, maar gebruiken in plaats daarvan een zwaar membraan om de olie te verplaatsen. Plunjerpompen werken door middel van een cilinder met een zuiger die wordt aangedreven door luchtdruk.

Pneumatische oliepompen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Ze vereisen geen elektriciteit om te functioneren, wat betekent dat ze ook veilig zijn in gebieden met een hoog risico op elektrische ontladingen. Bovendien zijn ze relatief licht en compact, wat betekent dat ze gemakkelijk te installeren en te verplaatsen zijn.

Pneumatische oliepompen voor verschillende media

Pneumatische oliepompen zijn geschikt voor het verplaatsen van een breed scala aan vloeistoffen, waaronder olie, water en chemische stoffen. Ze worden vaak gebruikt in industriële omgevingen, zoals in de olie- en gasindustrie, maar zijn ook bruikbaar in andere toepassingen, zoals het verpompen van water uit opstijgende riolen of het verplaatsen van chemicaliën in de farmaceutische industrie.

Een pneumatische oliepomp is een efficiënte en kosteneffectieve manier om vloeistoffen te verplaatsen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Pneumatische Oliepomp kopen bij Ancotech Smeertechniek

 • Gratis en vrijblijvend maatwerk advies voor elk probleem;
 • Zekerheid voor u als klant, doordat reparatie en revisie in eigen werkplaats gebeurd;
 • Grote voorraad onderdelen, waardoor kapotte onderdelen snel kunnen worden vervangen;
 • Breed assortiment, veel keuze, waardoor altijd de beste oplossing kan worden aangedragen;
 • Full service van A tot Z. Voor elk probleem is er een oplossing die wij aanbieden.

Ancotech als pneumatische oliepompen specialist

Wij bestaan al sinds 1996 en hebben ons in de jaren daarna gespecialiseerd op het gebied van smeersystemen en -technieken. Wij weten alles wat er te weten is over vloeistofpompen en oliepompen. Het is ons doel om u in diverse sectoren te helpen om uw productie output te verbeteren, en uw energie- en onderhoudskosten te reduceren. Door ons intensieve samenwerkingsverband met Lincoln Industrial, kunnen wij de beste service leveren.

Al sinds de start van Ancotech wordt er intensief samengewerkt met onze kwaliteitspartner “Lincoln Industrial”, waarvan wij dealer en importeur zijn. Daarnaast werken we samen met kwaliteitsmerken als SKF, Pressol en Graco. Hierdoor is er door de jaren heen een veelzijdig assortiment aan smeertechniek gerelateerden producten. Zo vindt u in ons ruime assortiment verschillende vetspuiten, oliepompen, vetpompen, membraanpompen en legio aan onderdelen en toebehoren.

Verder bieden wij voor elk probleem een oplossing. In onze werkplaats staan wij voor u klaar om uw pompen te demonteren, reinigen, inspecteren of repareren. Wij hebben veel onderdelen op voorraad, waardoor oliepompen snel gerepareerd kunnen worden.

Bestel de oliepomp naar uw keuze

Bent u op zoek naar een vloeistof- of oliepomp voor uw toepassing? Plaats dan direct een bestelling via onze website. Wij verzenden uw bestelling gewoon met DHL, waardoor u deze snel binnen hebt. U kunt dan snel verder met uw toepassing.

Hebt u vragen over de oliepompen of over onze andere producten? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op +31 (0)72-561 65 53, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 20

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Pagina
  per pagina