Kogelkranen

Bent u op zoek naar kogelkranen? Ancotech Smeertechniek beschikt over een breed aanbod aan kogelkranen voor smeertechnische hogedruk toepassingen en persluchttoepassingen. Wij bieden diverse soorten kogelkranen aan, waaronder HD kogelkranen en messing kogelkranen.

Kies op onze website de kogelkraan die u nodig hebt, en plaats gelijk een bestelling. Op de website ziet u altijd de actuele voorraad van onze artikelen, waardoor u precies weet hoeveel er nog op voorraad is.

Kogelkranen aanschaffen bij Ancotech Smeertechniek

  • Gratis en vrijblijvend maatwerk advies voor elk probleem
  • Zekerheid voor de klant, doordat reparatie en revisies in eigen werkplaats gebeurd
  • Grote voorraad onderdelen, waardoor kapotte onderdelen snel kunnen worden vervangen
  • Breed assortiment, veel keuzes, waardoor er altijd de beste oplossing kan worden aangedragen
  • Full-service van A tot Z voor elk probleem is er een oplossing die ze aanbieden

Plaats direct een bestelling via onze website, zodat de producten die u nodig hebt snel in huis zijn. Heeft u nog vragen over onze artikelen of aanverwante zaken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een kogelkraan?

Een kogelkraan is een kraan of klep die de doorstroming van een vloeistof of gas af kan sluiten. Dit kan geheel of gedeeltelijk door middel van de hendel die op de kraan zit. Deze is 90 graden te draaien, waardoor u de kraan naar wens dicht kunt doen en weer open kunt zetten. Kogelkranen worden veel gebruikt voor industrieel gebruik of hobbymatig gebruik. Een kogelkraan wordt ook wel kogelklep of bolkraan genoemd vanwege het specifieke ontwerp van de afsluiter. De ronde bal die de gewenste doorstroming reguleert lijkt namelijk op een kogel.

De kogelkraan wordt vooral in kleine en middelgrote installaties met een gesloten circuit gebruikt. Hierbij kunt u denken aan verwarmings- of koelingsinstallaties, een waterleidinginstallatie voor beregening en andere toepassingen waar een nauwkeurige stromingsregeling van belang zijn. Uiteraard zijn de kogelkranen voor nog veel meer toepassingen te gebruiken. Tevens is de kogelkraan goed te gebruiken als regelkraan of afsluitkraan in een waterleiding. Kogelkranen hebben hun populariteit te danken aan hun betrouwbaarheid, functionaliteit en duurzaamheid.

Diverse soorten kogelkranen

Er bestaan verschillende soorten kogelkranen. Zo hebt u ze bijvoorbeeld met enkel een binnendraad, of met een binnen- en buitendraad. Er bestaan ook kranen met een aftapkraan, die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om een waterleiding leeg te laten lopen nadat u deze hebt afgesloten. Wat alle kranen gemeen hebben, is dat de doorlaat hetzelfde is als de leiding. Dit wil zeggen dat de leiding niet vernauwt in de kraan.

Uiteraard zijn er ook verschillen in het materiaal waar de kranen van gemaakt zijn. U kunt kiezen voor een messing kraan of een HD kraan. De messing kraan wordt, zoals de naam het al zegt, gemaakt van messing. De HD kogelkranen worden gemaakt van verzinkt staal. Verder bieden wij ook nog enkele kogelkranen van RVS aan. Kijk bij de diverse kranen voor de specifieke eigenschappen en bepaal zo welke het beste bij uw toepassing past.

Hoe werkt een kogelkraan?

Hoe werkt een kogelkraan precies? De kogelkraan bestaat uit een behuizing waar een ronde bal, oftewel de kogel, zich bevindt. Door de kraan te draaien, beweegt de kogel om de doorstroming te beïnvloeden. In een geopende positie laat de kogel een rechte doorgang toe. Dit zorgt ervoor dat een vloeistof of gas vrij kan stromen. Sluit u de kraan? Dan draait de kogel zodanig dat de doorgang wordt afgesloten en de doorstroming stopt. Hoe kunt u zien of een kogelkraan in geopende of gesloten stand staat? Wanneer de handgreep gelijk staat met de leiding, staat het open. Wanneer de handgreep haaks op de leiding staat, is het gesloten.

De kogelkraan beschikt over een handgreep, waar u de hendel tegen de klok indraait om de kogelkraan te openen. Voor het sluiten van de doorstroming draait u de hendel met de klok mee. Het eenvoudige ontwerp en gebruik van kogelkranen maakt een snelle afsluiting mogelijk, wat gunstig is voor processen waar nauwkeurige controle van belang is. Verder minimaliseert het ontwerp wrijving, wat resulteert in een mindere mate van drukverlies over de kraan en een meer efficiënte stroming.

Tweeweg of drieweg kogelkranen

Als u een nieuwe waterleiding of gasleiding aanlegt, heeft u vrijwel altijd een kogelkraan nodig. Er bestaan tweeweg kogelkranen, waar de vloeistof of het gas gewoon recht doorheen gaat, maar ook drieweg kogelkranen. Hiermee kunt u een vertakking in de leiding maken en beide leidingen afsluiten indien dat nodig is. Bij beide soorten kogelkranen moet u rekening houden met geringe kans op lekkage.

De tweeweg kogelkraan heeft zijn naam te danken aan de twee aansluitingen. In tegenstelling tot een tweeweg kogelkraan is er bij drieweg kogelkranen de mogelijkheid om een vloeistof of gas drie richtingen op te laten stromen. De extra aansluiting van een drieweg kogelkraan stelt de gebruiker in staat om meer configuraties te bewerkstelligen. Hierbij kunt u denken aan het omleiden van de stroming tussen verschillende leidingen of het mengen van diverse stromingen.

Ancotech: uw smeertechniek specialist

Als uw smeertechniek specialist staat Ancotech voor u klaar om u te voorzien van enkel de beste oplossingen, advies en service. Zo kunt u bij ons terecht voor producten zoals accu vetspuiten, vloeistofpompen, membraanpompen en smeernippels. Ook hebben wij een breed scala aan smeermiddelen in ons assortiment, die elk hun eigen toepassing hebben. Weet u niet zeker welke pomp of smeermiddelen geschikt zijn voor uw toepassing? Neem dan gerust contact op met ons ervaren team.

Bestel uw kogelkranen online

Heeft u een of meerdere kogelkranen nodig voor uw toepassing? Dan kunt u deze bij Ancotech Smeertechniek eenvoudig via de website bestellen. Wij leveren uw bestelling altijd zo snel mogelijk. Mocht u nog vragen hebben over onze producten, de levering er van of aanverwante zaken, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar. Vul het contactformulier in of bel naar +31 (0)72 - 561 65 53.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 15

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina