Kogelkranen

Bent u op zoek naar kogelkranen? Ancotech Smeertechniek beschikt over een breed aanbod aan kogelkranen voor smeertechnische hogedruk toepassingen en persluchttoepassingen. Wij bieden diverse soorten kogelkranen aan, waaronder HD kogelkranen en messing kogelkranen.

Kies op onze website de kogelkraan die u nodig hebt, en plaats gelijk een bestelling. Op de website ziet u altijd de actuele voorraad van onze artikelen, waardoor u precies weet hoeveel er nog op voorraad is.

Kogelkranen aanschaffen bij Ancotech Smeertechniek

  • Gratis en vrijblijvend maatwerk advies voor elk probleem;
  • Zekerheid voor de klant, doordat reparatie en revisies in eigen werkplaats gebeurd;
  • Grote voorraad onderdelen, waardoor kapotte onderdelen snel kunnen worden vervangen;
  • Breed assortiment, veel keuzes, waardoor er altijd de beste oplossing kan worden aangedragen;
  • Full-service van A tot Z voor elk probleem is er een oplossing die ze aanbieden.

Plaats direct een bestelling via onze website, zodat de producten die u nodig hebt snel in huis zijn. Heeft u nog vragen over onze artikelen of aanverwante zaken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een kogelkraan?

Een kogelkraan is een kraan of klep die de doorstroming van een vloeistof of gas af kan sluiten. Dit kan geheel of gedeeltelijk door middel van de hendel die op de kraan zit. Deze is 90 graden te draaien, waardoor u de kraan naar wens dicht kunt doen en weer open kunt zetten. Kogelkranen worden veel gebruikt voor industrieel gebruik of hobbymatig gebruik. Een kogelkraan wordt ook wel kogelklep of bolkraan genoemd.

De kogelkraan wordt vooral in kleine en middelgrote installaties met een gesloten circuit gebruikt. Hierbij kunt u denken aan verwarmingsinstallaties of voor een installatie voor beregening. Uiteraard zijn de kogelkranen voor nog veel meer toepassingen te gebruiken. Tevens is de kogelkraan goed te gebruiken als regelkraan of afsluitkraan in een waterleiding.

Diverse soorten kogelkranen

Er bestaan verschillende soorten kogelkranen. Zo hebt u ze bijvoorbeeld met enkel een binnendraad, of met een binnen- en buitendraad. Er bestaan ook kranen met een aftapkraan, die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om een waterleiding leeg te laten lopen nadat u deze hebt afgesloten. Wat alle kranen gemeen hebben, is dat de doorlaat hetzelfde is als de leiding. Dit wil zeggen dat de leiding niet vernauwt in de kraan.

Uiteraard zijn er ook verschillen in het materiaal waar de kranen van gemaakt zijn. U kunt kiezen voor een messing kraan of een HD kraan. De messing kraan wordt, zoals de naam het al zegt, gemaakt van messing. De HD kogelkranen worden gemaakt van verzinkt staal. Verder bieden wij ook nog enkele kogelkranen van RVS aan. Kijk bij de diverse kranen voor de specifieke eigenschappen en bepaal zo welke het beste bij uw toepassing past.

Tweeweg of drieweg kogelkranen

Als u een nieuwe waterleiding of gasleiding aanlegt, heeft u vrijwel altijd een kogelkraan nodig. Er bestaan tweeweg kogelkranen, waar de vloeistof of het gas gewoon recht doorheen gaat, maar ook drieweg kogelkranen. Hiermee kunt u een vertakking in de leiding maken en beide leidingen afsluiten indien dat nodig is. Bij beide soorten kogelkranen moet u rekening houden met geringe kans op lekkage.

Bestel uw kogelkranen online

Heeft u een of meerdere kogelkranen nodig voor uw toepassing? Dan kunt u deze bij Ancotech Smeertechniek eenvoudig via de website bestellen. Wij leveren uw bestelling altijd zo snel mogelijk. Mocht u nog vragen hebben over onze producten, de levering er van of aanverwante zaken, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar. Vul het contactformulier in of bel naar +31 (0)72 - 561 65 53.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 15

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina