PileDriver pompen

Lincoln heeft de speciale PileDriver ® en PowerMaster® pompen ontwikkeld om de moeilijke taak van het verpompen van dikke vloeistoffen uit te kunnen voeren. Lincoln is het favoriete pompsysteem voor veel industriële toepassingen.

Voor toepassingen met een hoog volume van viskeuze materialen uit standaard vaten of bulk tanks. Deze PileDriver® pompen bevatten dezelfde volledig pneumatische, modulaire luchtmotoren als de PowerMaster® pompen. Samen met de AirBrake-optie en een grote verscheidenheid aan pakkingen en andere materialen, hebben PileDriver III-pompen een gepatenteerd lekvrij pakkingbus-ontwerp dat de pomp beschermt bij een defecte pakkingbus, wat voorkomt dat de pomp motor uitvalt.

 

Piledriver Air motor kenmerken

Deze volledig pneumatische luchtmotoren zijn eenvoudiger en betrouwbaarder dan oudere ontwerpen. De luchtmotoren hebben een diameter van 3, 4, 6, 8 en 10 inch (76, 101, 152, 203 en 254 mm). Daarnaast heeft deze een luchtsignaal klep die geactiveerd wordt aan het einde van elke slag. Door de modulaire constructie zijn de luchtmotoren eenvoudig te installeren, te onderhouden en te upgraden met opties zoals een AirBrake™. Verder zijn deze motoren voorzien van een ingebouwde geluiddemper, welke voldoet aan de OSHA-vereisten. Deze pneumatische luchtmotoren kunnen daarnaast worden voorzien van een Airbrake. De AirBrake stopt de op hol geslagen pomp, voorkomt morsen van het product, voorkomt schade en overmatige slijtage en activeert een optioneel alarmapparaat op afstand.In enkele gevallen is de AirBrake reeds geïnstalleerd. Wanneer dit niet het geval is kan deze apart besteld worden als model 85317. Voor fout signalering op afstand bestelt u de signaal schakelaar model 244398.

Piledriver pompbuis

Schep pompbuis voor vloeibare en niet-vloeibare materialen met een gemiddelde tot hoge viscositeit. De cartridge kan gemakkelijk worden verwijderd voor routineonderhoud. Het ontwerp met rechte pompslang en zuigerpoort vermindert de interne wrijving en de kans op insluiting van vaste stoffen. Keuze uit verschillende inlaten.
*Luchtmotor apart verkrijgbaar

 

Bij Ancotech hebben we hebben een breed scala aan onderdelen en toebehoren, daarnaast beschikken wij over de kennis en expertise om deze toe te passen op de pomp.

 

Lincoln Industrial & Ancotech Smeertechniek

Lincoln levert al meer dan 60 jaar de technologisch geavanceerde pompen die nodig zijn voor de huidige veeleisende toepassingen bij industriële pompsystemen. Deze pompen blinken uit in toepassingen die variëren van de overdracht van lichtere vloeistoffen (oliën, oplosmiddelen, lijmen, enz.)zoals bijvoorbeeld een oliepomp of het verpompen van materialen met een gemiddelde viscositeit (RTV-siliconen, vetten, coatings, plastisol, offsetinkten, enz.) zoals een vetpomp tot het echte zware werk van het verpompen van materialen met een zeer hoge viscositeit (inkt lushes, epoxy's, mastiek, enz.). Deze systemen zijn te vinden in diverse industrieën, waaronder drukkerijen en uitgeverijen, automobielproductie, rotatiegieten en andere veeleisende industrieën die beproefde systemen vereisen voor de toepassing van hun materialen in de productie.

Ancotech Smeertechniek is al decennia lang expert op het gebied van smeersystemen van Lincoln Industrial én daarbij specialist op het gebied van de Piledriver. Daarnaast zijn wij sinds 1996 dealer en importeur van dit kwaliteitsmerk op het gebied van smeertechniek.

Zo zorgen wij in onze eigen test- en reparatie faciliteiten voor onderhoud, revisie en leveren we volwaardige occasions. Voor de grote pneumatisch aangedreven volume pompen uit de Lincoln PowerMaster en PileDriver serie hebben wij voor het overgrote deel van deze pompen beschikking over een voorraad met gereviseerde direct uitwisselbare pompbuizen en luchtmotoren. Zo bent u binnen de kortst mogelijke termijn weer in productie en kunnen wij de reparatie aan het defecte deel achteraf uitvoeren.

 

Service bij Ancotech Smeertechniek

 • Vrijblijvend maatwerk advies voor elk probleem;
 • Ancotech ontzorgt, met reparatie en revisie in eigen werkplaats;
 • Groot magazijn met veel voorraad onderdelen, zo kunnen kapotte onderdelen snel worden vervangen;
 • Breed assortiment, veel keuze, waardoor altijd de beste oplossing kan worden aangedragen;
 • Full service van A tot Z. Voor elk probleem is er een oplossing die wij aanbieden.

Door de jaren heen heeft Ancotech een veelzijdig assortiment aan smeertechniek gerelateerden producten opgebouwd. Zo vindt u in ons ruime assortiment verschillende vetspuiten, oliepompenvetpompenmembraanpompen en legio aan onderdelen en toebehoren.

Vragen over onderhoud of revisie aan uw Piledriver? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Plaats direct uw bestelling

Bent u op zoek naar een Piledriver van Lincoln of onderdelen hiervan? Plaats dan direct een bestelling via onze website. Neem contact met ons op voor de service en installatie, of wanneer u gewoon nog vragen hebt. Dit doet u door het contactformulier in te vullen of bel naar +31 (0)72 - 561 65 53

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 37-48 van 56

  Van hoog naar laag sorteren
  per pagina