Handbediende Oliepompen

Bent u op zoek naar betrouwbare handbediende vloeistofpompen, waaronder een olie- en chemicaliënpomp? Ancotech biedt een breed scala aan handbediende pompen, geschikt voor uiteenlopende toepassingen zoals het overpompen van oliën en chemicaliën. Ons online assortiment omvat pompen die geschikt zijn voor 25 tot 200 liter vaten en drummen. Ontdek het brede assortiment en plaats een bestelling.

Waarvoor worden handbediende vloeistofpompen gebruikt?

Deze veelzijdige pompen van de merken Lincoln en Pressol worden gebruikt voor het vullen van reservoirs, het overpompen vanuit vaten of voor doorsmeerdoeleinden. U kunt hiermee veel verschillende vloeistoffen effectief en eenvoudig verplaatsen. Voorbeelden van veelvoorkomende vloeistoffen zijn:

  • Water: verplaats het meest voor de hand liggende vloeistof eenvoudig met een handpomp
  • Oliën en smeermiddelen: onder andere gebruikt in de automotive industrie en andere industriële toepassingen voor het verversen van olie of het smeren van machines
  • Chemicaliën: omdat veel handpompen bestand zijn tegen corrosieve vloeistoffen, is een handbediende chemicaliënpomp geschikt voor het hanteren van chemische stoffen in laboratoria en industriële processen
  • Brandstoffen: een vloeistofpomp kunt u gebruiken voor het overbrengen van brandstoffen zoals benzine en diesel. Dit kan nuttig zijn in situaties waar elektrische pompen vonkgevaar kunnen vormen

Verschillende soorten vloeistofpompen

Wij bieden diverse types handbediende vloeistofpompen; van kleine emmerpompen van 20 liter tot grotere vatenpompen van 60 tot wel 200 liter. Weet u niet zeker of de pomp die u in gedachten heeft geschikt is om de gewenste vloeistoffen mee te verplaatsen? Dan is het belangrijk dat u dit van tevoren controleert om gevaarlijke situaties te vermijden, bijvoorbeeld in het geval van agressieve of gevaarlijke chemische eigenschappen. Deze informatie kunt u bij de specificaties vinden.

Verder heeft u de keuze uit pompen die per slag verpompen of roterende pompen. Het is belangrijk om de hoeveelheid vloeistof die u doorgaans verpompt te overwegen, zodat u de juiste vloeistofpomp kiest die de gewenste opbrengst per slag of omwenteling biedt. Lees verder om hier meer over te leren, zodat u de juiste keuze maakt bij het aanschaffen van nieuwe handbediende vloeistofpompen.

Vloeistofpomp die per slag pompt

Deze pompen werken op basis van het principe van verplaatsing. Door de mechanische beweging van de zuiger wordt een vloeistof verplaatst naar een cilinder. Wanneer de zuiger trekt, creëert het een vacuüm dat de vloeistof de pomp in trekt. Als de zuiger duwt, wordt de vloeistof uit de pomp gedrukt door een uitlaatklep. Dit type handbediende vloeistofpomp is geschikt voor toepassingen waarbij een nauwkeurige dosering nodig is, omdat de verplaatste hoeveelheid per slag kan worden gecontroleerd.

Roterende vloeistofpomp

In tegenstelling tot de bovengenoemde pomp, gebruikt een roterende vloeistofpomp een ander mechanisme. De roterende elementen draaien in een nauwsluitende behuizing rond. Tijdens het ronddraaien, verplaatsen ze de vloeistof van de inlaatzijde naar de uitlaatzijde. Deze rotatie zorgt voor een gelijkmatige stroom zonder de kenmerkende pulsaties van de slagpomp. Roterende pompen worden vaak gebruikt waar een constante stroom nodig is, zoals in de voedselindustrie en de farmaceutische sector.

Efficiënt te werk zonder gebruik van elektriciteit

Handbediende vloeistofpompen zijn niet afhankelijk van elektriciteit. Ze worden daarom vaak ingezet in situaties waar er geen toegang tot elektriciteit is, bijvoorbeeld bij afgelegen en/of explosiegevoelige locaties. Elektrisch aangedreven apparatuur kan namelijk vonken veroorzaken, wat in dergelijke omgevingen tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daarnaast zijn deze handpompen vaak licht van gewicht, wat ze ideaal maakt voor gebruik waar snelheid en flexibiliteit belangrijk is.

De service van Ancotech

Als uw smeertechniek specialist staat Ancotech voor u klaar om u te voorzien van enkel de beste oplossingen, advies en service. Zo kunt u bij ons terecht voor producten zoals accu vetspuiten, vloeistofpompen, membraanpompen en smeerborstels. Maar ook voor diensten zoals maatwerk advies, onderhoud en reparatie bent u aan het juiste adres:

  • Gratis en vrijblijvend advies op maat
  • Reparatie en revisie in onze eigen werkplaats
  • Een ruime voorraad onderdelen voor snelle vervanging
  • Een breed assortiment voor de beste oplossing
  • 100% service van A tot Z voor elk probleem

Plaats een bestelling bij Ancotech

Handbediende vloeistofpompen bestellen doet u bij Ancotech, dé specialist in smeertechniek. Bestellingen die voor 15:30 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag nog verzonden met DHL. Heeft u vragen? Maak gebruik van het contactformulier, stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar +31 (0)72-561 65 53.

    Tonen als Foto-tabel Lijst

    Producten 13-24 van 25

    Pagina
    Van hoog naar laag sorteren
    Pagina
    per pagina